In memoriam

Ljungkullens Pablo 011030 - 051129 Kenlis Max u. Hummel vom Harzjäger. En hund som av en tillfällighet kom i min ägo i juni -04, injagad och "klar". Förre ägaren, Åke Andersröd förvärvade honom från Ann & Lars-Ivar Andersson på Ljungkullens kennel i Skåne. De som har Wachtelhundsfilmen kan se Pablo som rastypisk hane samt även apportera i den samma. En kraftfull hane som visade riktigt god duglighet i skogen. Han jagade med förtjusning gris och provades i hägn med bedömningen: lämplig på gris. Pablo var en riktig hårding i skogen...

Meriter:

Jakt: gk ukl 65 p, lämpl vid test på vildsvin, gk viltspår akl

Utställning: 1 hp valpkl, 1:a jaktkl

Stamtavla

Hemfjärden Enya f. 93 d. 06. Efter Junkerns Kaiser undan Ljungkullens Lana. Efter att jag fått min Beagle Donna överkörd sökte jag nya utmaningar... Jag läste en artikel om en hundras som föll mig i smaken, trots att jag aldrig sett någon -Wachtel hunden. I Örebro hämtade jag min Enya som kom till mig, mitt under rådjurs explosionen. Enya gav mig en helt ny jakt, och genom henne kom jag att få jaga vilt som jag inte tidigare varit i kontakt med. Bla blev hon riktigt duktig på Kronhjort . Antalet fällt klövvilt för henne blev ju mängder då det kryllade av rådjur i mitten av 90-talet. Hon var tuff både i skogen och hemma och defenetivt ingen "kelig" hund i soffan. Osocial men grymt bra i skogen. Tyvärr hade hon ögonpolskatarakt som bedöms som ärftligt. Jag använde därför aldrig henne i avel.

SJCH RR Utvängs Nadja f. -90 d. -99. Hon var resultatet av en parning mellan min Donna och SUCH Jägar-Nicke (äg. & uppf. Gösta Karlsson i Älgarås). Hon drev sin första hare vid 4 månaders ålder. När hon var 7.5 mån fällde min far, Åke en hare efter 90 min drev. Hon var väldigt tidig i sin jakt och blev Skaraborgs Beagelklubbs bästa debutant -91 & erövrade Svenska Beagelklubbens unghundsdiplom -92. Hon var lätt att få rådjursren och i rävtomma marker vet jag aldrig om hon drev räv. Harstammen var mycket god i markerna kring Hökensås i början av 90-talet och bidrog säkert till att hon utvecklades till en bra harhund. Efter sig lämnade hon meriterade avkommor. Bla: Nellie, Nimrod & Ladda.

J Donna f. -85 d. -92 Min första jakthund! Trots förståsigpåkamrater som tyckte jag skulle köpa en "riktig" jakthund (läs drever) hämtade jag Donna. I Mariestad fanns modern; SUCH Bita, äg John Lövgren. Far var SJCH Shalom. Donna var en tuff Beagle som presterade första drevet vid 4 månaders ålder. Något man minns med glädje- sin första jakthunds drev! Som ung och orutinerad jägare hade jag turen att få en sådan hund som läromästare. Trots att jag var borta på skolor och militärtjänst medmera dessa åren fälldes för henne över 100 vilt! 80 % var hare. Resten rådjur och räv. Hennes enormt vackra skall ska jag sent glömma. -En underbar jakthund!! Tyvärr ändades hennes liv framför en bil under rävdrev vid 7-års ålder.

Redebys Ariel f.-01 d.-11efter Storåns Bonzo u. InkaAriel var den jobbigaste valp jag haft då hon stod i hundgården och "drev" sädesärlor på andra sidan stängslet. Vid 6 mån. ålder drev hon hare i 30 minuter! Jag fick hålla igen henne, men hon blev en underbar klövviltshund. Hon var född apportör!

Meriter: GK Ukl 59p. 2a Ökl 63 p. GK viltspår. Utst: 2a Jkl

 Int.Uch Nord.Uch Sjch Fin.Jch Utvängs Nellie RR var min framgångsrikaste beagel. En tik som aldrig visade intresse för rådjur eller räv, bara hare. Hon skördade stora framgångar både i Sverige, Norge och Finland.  Hon blev svensk dubbelchampion 2003 och följdes därefter uppmed Norskt utställningschampionat, Nordiskt utställningschampionat, Internationellt utställningschampionat och avslutades med Finsk Jakt och Utställnings championat! Hon erövrad Svenska Beagelklubbens avelsdiplom i silver för meriterade avkommorna; SJCH Rex Zeke, SJCH Qula, Ollie, Ova, Olita, Ronja och Sia.

 Meriter: 5 x 1 hare. RR-diplom. BIR BIM CACIB i 3 länder

SJCH Utvängs Qula. Tiken föddes 5:e juli -01 och är efter Petrus Kastenmans Beagle SJCH Åmarkens Nicke samt undan min SDCH Nellie. Hon var minsta valpen i kullen och är med sina 33 cm en liten, men vacker tik. Om hennes mors rådjursintresse har varit obefintligt så har det varit desto större hos Qula. Även om husse helst sett henne rådjursren så har hennes jakter på rå varit njutbara. De har buktat fint för henne, troligen beroende på hennes korta ben och täta skall. Hon har presterat prisdrev på hare även på jaktprov, och får hon vittring av hare i näsan lämnar hon inte det i första taget. Hon jagar även räv men går endast på "varma" slag. En riktigt go soffliggare är hon ju åxå då... som de flesta beaglar. D. -15.


Meriter:

Jakt: 2x1 hare, 1x1 rå, 1x2 rå, 1x3 hare, 8:a småhunds-SM -05.

Utställning: 1 ukl, 2 cert, CACIB, BIM

Utvängs Fanny SE39367/2012

e.Sippolas Kaiser (e. Erik vom Zerling u. Sippolas Ila) u.Magleby´s Hubba (e. Keilerwald Harraz u. Magleby´s Puma). Fanny har ett bra sök och de flesta sorters vilt är fällda för henne. Fanny har taggat upp mycket på gris denna säsong, men tyvärr ingen fälld än. Vi ser fram emot nästa säsong!

Tyvärr finns inte Fanny med oss längre efter att hon spårlöst försvann efter ett rävdrev.

Meriter: Godkänd Ukl med 52 poäng

Utställning: 1 Jun.kl, Very good

 SJCH Utvängs Tsaritsa "Sara" född i mars - 05 och den femte generationen Beagle i min ägo. Sara var född harhund och visade aldrig intresse för rådjur. Hon hade ett tätt fint skall och det bästa sök jag haft på någon Beagel. Hon hade en stor jaktlust och en drevsäkerhet som få. Tsaritza levererade i alla väder. Hon var en kanon hund! D -18.


Meriter:

Svenska Beagleklubbens avelsdiplom i silver.

Jakt: 4 x 1 hare, 1 plus 2 hare, Skblk klubbmästare 2011, 5 x 2 hare. 2a BEAGEL SM 2012. 12:e plats Europa pokalen 2013. 4a på Nordiska Mästerskapen 2013.


Utställning: 1 jkl, 1 cert, 1:a valpklass HP, 1:a juniorklass HP

Utvängs Ztella SE45081/2013 är efter Multi Ch Tail Tips Tulo 1 ( e.Hedeby Huntings Clay u Gold lines secret art) u SJCh Utvängs Tsaritza ( e Beaglers Villervalle u SJCH Utvängs Qula). Ztella är bara intresserad av hare. Hon har ett bra sök och är tättskallig.


Meriter:

Jakt: 1x2:a ha, 3x3:a ha, RR-diplom


Utställning:

Excellent junior klass - Hp

Excellent CK öppen klass, Excellent jaktklass

BIS på Inofficiell utställning 2015


Ztella fick tyvärr hastigt tas bort efter algförgiftning under jakt aug. -19. Hon är mycket saknad!


Magleby´s Hubba SE12795/2010     "Lilja"

e. Keilerwald Harraz (e Knestorps Figo u Waldgreens Dana) u. Magleby´s Puma (e Ljungkullens Pablo u Lärkaholms Fleur).  "Lilja" har ett vackert tätt skall och ett fint sök. Drevtiderna ligger på mellan 10-30 minuter och hon har en säker återgång. Hon har en förkärlek för att jaga älg, men driver allt som kommer i hennes väg. Lilja har en fantastisk motor och är vig som en lokatt!

D-19

Aya


e. Ljungkullens Pablo u. Heddagårdens Freja. Aya är en lite mindre tik som fått sin fars lite roliga sätt att grimagera, mima och smila med munnen! Hon är en "sprallig" tik med stor jaktlust.  Hon har ett underbart tätt skall som bär långt och man blir glad av att höra henne jaga! Drevtiderna ligger för det mesta på mellan 10-15 minuter. Hon har ett bra sök och är en ivrig apportör. Hon jagar allt, men har förkärlek för att driva älg. Vildsvin jagar hon, men är inte den som går i närkamp med gris. Det är på gott och ont, jag slipper sitta hos veterinär med henne i alla fall. Mest minnesvärda jakten för mig med Aya är de älgar hon drev till mig vid Baremosse, då jag fick fälla en älgkviga. D-17

Meriter: Godkänd Ukl med 54 poäng. Hon blev med det prov 3:a på Svalövsprovet -07.