Om kenneln

Min första hund, Beageln Donna, köpte jag som 18-åring. Hon var mig till stor glädje i skog och mark. Hon blev också stamtik till mina Beaglar i kennel Utvängs. Förutom kenneln arbetar jag som skogsarbetare, vilt- och naturvårdare med egen firma. Själv har jag två släktgårdar om totalt 250 ha i gränsen mellan Västra Götaland och Jönköpingslän. Till det äger jag 90 ha skog i Jämtland.

Beageln ser jag främst som en harhund, men kan vara en mycket duktig Rå/Rävhund också. Misslyckas man med att få en Beagel rådjursren är det ingen katastrof, men misslyckas man med en stövare... -Ja, då är det ett stort problem. Beagelns mentalitet och sunda kroppskonstruktion, med få problem, gör den till en utomordentlig jaktkamrat och familjemedlem. Till Beagelns förtjänster hör starka tassar som gör att den kan jaga även då många andra jakthundar tvingas vara hemma.

Sedan några år har vi även norrbottenspets som är en trädskällare, men som även kan jaga annat också. Det är en liten pigg hund som är smidiga och friska.


Målet med min kennel är att få fram dugliga jakthundar med god mentalitet och bra exteriör så de håller många år såväl i sällskap som i skogen.